nieuws

Stella Artois verlengt terugroepactie flessen 33cl

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Stella Artois verlengt terugroepactie flessen 33cl

Stella Artois verlengt op eigen initiatief haar eerdere terugroepactie van een gedeelte van haar groene 33 centiliter flessen. Door een productiefout kunnen in sommige flessen mogelijk stukjes glas afbreken.

Stella Artois verlengt de terugroepactie van 2 april 2018. De betreffende flessen, 13 pallets in totaal, zijn inmiddels uit de schappen gehaald bij onder andere Jumbo supermarkten. Het gaat om een beperkt aantal flessen. Stella Artois heeft tot nu toe ook nog geen meldingen van consumenten ontvangen in Nederland. Momenteel zijn er geen flessen meer verkrijgbaar met de mogelijke productiefout.  

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is op de hoogte en er wordt samengewerkt met Jumbo supermarkten en distributeurs om de flessen terug te roepen. Na de eerste terugroepactie zijn er maatregelen genomen bij de leverancier, maar ondanks deze maatregelen gaf de leverancier aan dat wederom de mogelijkheid bestaat dat er glasdeeltjes afbreken die in de flesjes terecht kunnen komen. Dit heeft Stella Artois doen besluiten om de flessen niet langer aan te kopen bij de betreffende leverancier.

Betrokken flesjes 

Nederlanders kunnen thuis hun eigen flesjes nakijken. Het gaat hierbij om flesjes met houdbaarheidsdatum 15/2/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 01.00-23.00, om flesjes met houdbaarheidsdatum 6/3/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 22.00-23.59 en flesjes met houdbaarheidsdatum 7/3/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 00.00-01.00. Consumenten wordt aangeraden om de bovenstaande producten niet te consumeren, zij kunnen hun aankoopbedrag terugvragen bij Stella Artois. Consumenten kunnen hier meer informatie vinden over waar de codes zich bevinden op de flesjes. 

Reageer op dit artikel