nieuws

FAVV trekt toelating ‘Sucrerie de Wanze’ in 

Voedselveiligheid & Kwaliteit

FAVV trekt toelating ‘Sucrerie de Wanze’ in 

Het FAVV trok vrijdag 31 augustus de toelating van de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanze in. Een klant van de ‘Sucrerie de Wanze’ had vreemde voorwerpen gevonden in de suiker van de raffinaderij en diende een klacht in bij voedselveiligheidsagentschap. De site van kan zijn activiteiten hervatten na de aanvraag van een nieuwe toelating.

Uit onderzoek is gebleken dat er tekortkomingen zijn op de site van Tiense Suikerraffinaderij in Wanse op vlak van infrastructuur van de opslag van de suiker (silo’s), alsook tekortkomingen bij informatieverstrekking aan het FAVV. Omdat site in Wanze zijn producten enkel levert naar andere bedrijven is het directe risico voor de consument beperkt. Tot op dit moment is er geen terugroeping nodig van producten en het Agentschap waakt erover dat de gezondheid van de consument gegarandeerd kan blijven.

Loskomen deeltjes van silo’s

Tijdens het onderzoek door het FAVV bleek dat inerte deeltjes van de opslagsilo’s soms kunnen loskomen en in de suiker terechtkomen. Uit voorzorg werd de aanwezige suiker op de site onder beslag geplaatst door het Agentschap. Het FAVV heeft alle mogelijk betrokken klanten van de raffinaderij op de hoogte gebracht werden van dit probleem, zodat zij de nodige maatregelen kunnen nemen.

De site van Wanze van de Tiense suikerraffinaderij kan zijn activiteiten hervatten na de aanvraag van een nieuwe toelating door het bedrijf en na een controle van het FAVV met een conform resultaat.

Reageer op dit artikel