nieuws

Dutch Spices behaalt SimplyOK

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Dutch Spices behaalt SimplyOK

Dutch Spices heeft de hoogste certificering op het gebied van allergenenmanagement verkregen. Het voedingsbedrijf zet met dit hoge kwaliteitsniveau een nieuwe revolutie in binnen voedselveiligheid.

Inkoopmanagers, product ontwikkelaars en kwaliteitsmanagers krijgen te maken met onvolledige productspecificaties en onduidelijke informatie over allergenen in recepturen en grondstoffen. Thédor van der Vleuten, directeur van Dutch Spices, licht dit toe. “Vele voedingsmiddelenbedrijven worstelen met kwaliteitsvraagstukken. Als toeleverancier van allergeenveilige producten en onze voorsprong op het gebied van allergenenmanagement, lag de SimplyOK certificering in lijn der verwachting. Vele kopzorgen bij voedingsmiddelenbedrijven die met ons samenwerken, worden weggenomen.”

Voorloper VITAL norm

Dutch Spices is sinds haar oprichting voorloper door als eerste voedingsmiddelenbedrijf te kiezen om veilige en smaakvolle voeding voor iedereen te maken. Haar producten zijn veilig voor 24 allergenen en voldoen aan de VITAL norm. 

SimplyOK

SimplyOK heeft als stichting het doel om duidelijke, betrouwbare en volledige informatie over allergenen op bijvoorbeeld etiketten en productspecificaties te communiceren. Via een audit wordt het allergenenbeheersysteem met een extra focus op de vijf basispijlers van allergenenbeheer, waaronder kruisbesmetting, uitgevoerd door speciaal opgeleide auditors van een certificatie-instelling, Vinçotte ISACert of Lloyd’s Register. De SimplyOK audit geldt als aanvulling op een FSSC-, BRC- of IFS-audit.

 

Reageer op dit artikel