nieuws

Nieuwe krimplijn bij Barias

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Nieuwe krimplijn bij Barias

Barias nam onlangs een bijkomende nieuwe volledig geautomatiseerde krimptunnel voor het verpakken van voedingsproducten in gebruik. De flexibiliteit zorgt er voor dat het verpakkingsbedrijf haar klanten nog meer van dienst kan zijn.

De nieuwe krimptunnem van Barias werkt volledig automatisch, met een automatische in- en uitvoerband. Daarnaast is de machine zeer flexibel: er zijn diverse afmetingen mogelijk, onverpakte voedingsproducten kunnen een nieuwe verpakking krijgen en producten kunnen gebundeld worden (bijvoorbeeld voor een actie ‘2+1 gratis’), … Op die manier kan Barias haar klanten nog meer van dienst zijn.

De verpakkingsmachine gebruikt polyolefine folie met als voordelen een perfecte productbescherming en  zichtbaarheid van het product. Het beperkt foliegebruik heeft milieuvoordelen.

Vlot intern transport 

Naast de nieuwe Shrinklijn installeerde Barias ook nieuwe rollerbanen. Deze rollerbanen zorgen voor een vlot en efficiënt transport binnen het bedrijf zodat een product snel en veilig alle productiestappen doorloopt. Bovenop de verpakkingsmogelijkheden heeft Barias ruime stockagemogelijkheden in gecertificeerde opslagruimtes, diepvries, gekoeld en ook opslagruimtes voor bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal.

 

Reageer op dit artikel