nieuws

Vannieuwenhuyse NV behaalt AA certificatie voor BRC Food 8 

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Vannieuwenhuyse NV behaalt AA certificatie voor BRC Food 8 

Vannieuwenhuyse NV, een versnijderij van varkens, startte in het najaar van 2018 een samenwerking met AS4 voor de implementatie van BRC Food 8. 

De implementatie was een uitdaging aangezien BRC Food 8 in werking trad op 1 februari 2019 en Vannieuwenhuyse NV in diezelfde maand al audit had. Op enkele maanden tijd realiseerden AS4 Regio Manager – Fréderique Henderickx en haar team een volledige update van het handboek en stelden ze een volledige TACCP/VACCP studie op. Verder werd Food Safety Culture geïmplementeerd alsook een whistleblower systeem.

Globaal plan van aanpak

Bovendien werd er een globaal plan van aanpak opgesteld voor de komende 3 jaar. Alle inspanningen wierpen hun vruchten af want Vannieuwenhuyse NV behaalde samen met AS4 het hoogste niveau voor BRC Food 8, namelijk het AA certificaat.

 

Reageer op dit artikel