nieuws

Systematische controle stelt E. coli STEC vast

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Systematische controle stelt E. coli STEC vast

Bij een systematische interne controle van Colruyt leverancier Viande De Liège op 26 april werd in een deel van de rundvleesproducten E. coli STEC vastgesteld. In overleg met het FAVV zijn gebakken rosbief uit alle 240 winkels in België en Luxemburg en vers rundvlees en bereidingen op basis van gemalen rundvlees in 95 Colruytwinkels in België uit de verkoop gehaald.

Viande De Liège levert minder dan 10 % aan Colruyt”, benadrukt Colruyt woordvoerster Hanne Poppe. “Momenteel kunnen we met 100 % zekerheid garanderen dat er sinds zaterdag 27 april geen betrokken producten meer in de winkels liggen.” Colruyt vraagt aan klanten die de betrokken producten hebben gekocht in de betreffende winkels, om deze niet te consumeren en naar de winkel terug te brengen. Het product wordt dan terugbetaald.

E. coli STEC-besmetting

De mogelijke symptomen van een besmetting met de E. coli STEC zijn diarree, buikkrampen en braken, al dan niet met koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de week na consumptie. Vooral jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Wie van de betrokken producten heeft gegeten en deze symptomen vertoont, raadpleegt het best de huisarts. De klantendienst van Colruyt verstrekt meer informatie op het telefoonnummer 02 363 54 54.

Foto: Viande de Liege 

 

Reageer op dit artikel