nieuws

Prototype laars voor hygiene en arbeidsveiligheid op IFFA

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Bekina Boots toonde op de IFFA een prototype van de nieuwe veiligheidslaars: de StepliteX TigerGrip met stalen top. Voedingsbedrijven zijn veeleisend op het vlak van hygiëne en arbeidsveiligheid.

Prototype laars voor hygiene en arbeidsveiligheid op IFFA

De nieuwe laars is een co-branding tussen Bekina Boots en het Franse TigerGrip. De voedingssector staat niet alleen garant voor de voedselveiligheid; werkgevers hebben er ook alle baat bij veilige werkomstandigheden voor het personeel. De StepliteX TigerGrip biedt een antwoord op beide focuspunten. Deze extreem slipvaste laars met rubberen buitenzool en zelfreinigend zolenprofiel komt in 2020 op de markt.

Vermijd arbeidsongevallen

15% van de arbeidsongevallen in de voedingsindustrie wordt veroorzaakt door uitglijden, struikelen en vallen. De StepliteX TigerGrip antisliplaars van Bekina Boots is uitgerust met een rubberen TigerGrip zool met een uniek zolenprofiel. Enerzijds zorgt de unieke samenstelling van de rubberen compound, gecombineerd met de vorm en geometrie van de zoolplaatjes voor extreem hoge anti-slip eigenschappen. Samen met de ingebouwde afwateringskanalen in de zool zorgt dit een zeer goede hechting van de TigerGrip zool op gladde oppervlakken. Letsels en ziekteverzuim en nutteloze kosten worden voorkomen.

Voedselveiligheid en hygiëne

Het zolenprofiel van de anti-slip zool is zelfreinigend en vuilafstotend. De originele positionering van de schoenplaatjes op de voet van de zool vereenvoudigt het reinigen en desinfecteren van de zool wat bijdraagt aan de voedselveiligheid. Na de productie van de laars volgt er een ‘curing periode’ van minimum 24 uren. Tijdens die periode hangen de laarzen in een rek en vormt zich als het ware een tweede, beschermende huid over de schacht. Deze tweede huid is glad en hierdoor makkelijk te reinigen en te desinfecteren. De gladde polyurethane schacht van deze laars is bestand tegen oliën, vetten, bloed en chemische reinigingsproducten.

Comfort

De StepliteX TigerGrip garandeert warme voeten tot -30°C. De extra hoge stalen veiligheidstop is volledig ingekapseld in het polyurethane materiaal van de schacht van de laars. Tenen komen dus niet rechtstreeks in contact met de beschermende metalen top. Zo wordt koudegevoel vermeden. Daarnaast zorgt de schokabsorbererende hiel voor een zachte demping en draagt bij tot een extra comfortgevoel.

 

 

Reageer op dit artikel