nieuws

“Hygiene by Design” met JBT-vriezers

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Hygiëne bij de dagelijkse productie is voor voedselproducenten- en -verwerkers meer dan ooit van het grootste belang. De huidige eisen zijn niet alleen strenger, maar komen ook uit meerdere richtingen. De door JBT ontworpen Frigoscandia vriezers voldoen aan de strengste hygiëne-eisen. Daarbij zijn ze flexibel en eenvoudig te hanteren.

“Hygiene by Design” met JBT-vriezers

Een unieke zelfstapelende band

De GYRoCOMPACT® zelfstapelende spiraal is in deze sector dé maatstaf op het gebied van prestatie, besparing en bovenal hygiëne. Bij JBT Frigoscandia beginnen we op de tekentafel met het ontwerpen van apparatuur met ingebouwde hygiëne- en reinigingsfuncties. Onze vriezers worden zo ontworpen, dat alle onnodige oppervlakken tot een minimum worden beperkt en zo weinig mogelijk materiaal wordt gebruikt om vuilvangers te vermijden.

Het unieke ontwerp van de JBT Frigoscandia GYRoCOMPACT® spiraalvriezer is een voorbeeld van voortdurende ontwikkeling met de nadruk op hygiëne. De Frigoscandia zelfstapelende band bouwt een op zichzelf staande productzone op, waarbij de structurele onderdelen worden gereduceerd, waardoor minder oppervlakken gereinigd hoeven te worden gereinigd, minder water wordt verspild en minder reinigingsmiddelen worden verbruikt. Door het ontwerp van de zelfstapelende band is er geen stationaire raildraagconstructie zoals die wel in de andere soorten spiraalvriezers te vinden is. Bij de stationaire raildraagconstructie hoopt vuil zich op, waardoor reiniging bijna onmogelijk is. Met het Frigoscandia-ontwerp behoren dergelijke ongemakken tot het verleden.

Een diepvrieszone 100% reinigbaar

De JBT Frigoscandia zelfstapelende band vormt een op zichzelf staande vrieszone die 100% reinigbaar is. De vriezer is ontworpen met hellingen voor een goede afwatering en de snijhoeken van de volledig gelaste vloer zorgen ervoor dat er geen voedselresten achterblijven. De verschillende niveaus van de behuizingen zorgen voor een goede toegankelijkheid in de gehele behuizing, zonder dat dit ten koste gaat van de compactheid en om stoomontsmetting mogelijk te maken.

Het FRIGoDRIVE® aandrijfmechanisme voor de bandstapel houdt de vloer nagenoeg vrij en goed toegankelijk voor reiniging.  Het gehele aandrijfsysteem wordt slechts ondersteund door een set roestvrijstalen poten, waardoor de riemspanning en -slijtage tot een minimum worden beperkt. Omdat de constructie-elementen beperkt zijn, worden wrijvingspunten vermeden. De van alle kanten toegankelijke verdampers zijn standaard uitgevoerd in roestvrijstaal en aluminium met verticale doorlopende lamellen, voor een snelle en grondige reiniging.

De vier niveaus van de modulaire reinigingssystemen voldoen aan alle productie-eisen. Deze systemen zorgen voor kortere reinigingstijden, een lager verbruik van water, chemicaliën en energie, minder onderhoud, consistente resultaten en last but not least; gemoedsrust!

Zet de toon voor morgen!

In een veranderende wereld zijn veiligheid en voedselkwaliteit de belangrijkste sleutelwoorden in de voedselvoorzieningsketen geworden. Vergelijk de draagstructuur van een GYRoCOMPACT® spiraal met een conventionele spiraal en u ziet de voordelen op het gebied van hygiëne, prestaties en energiebesparing. Het modulaire systeem past bij uw verwerkingsbehoeften en geeft u tegelijkertijd de vrijheid en flexibiliteit om uw bedrijf op de meest kosteneffectieve manier te laten groeien.

Onze verkoop- en ontwikkelingsteams en onze Food Technology Centers nodigen u graag uit om uw eigen producten in combinatie met onze producten te testen. Neem contact op met uw JBT-vertegenwoordiger voor een afspraak om te ontdekken hoe wij aan uw hygiëne-eisen kunnen voldoen [philippe.barillet@jbtc.com].

 

 

Reageer op dit artikel