nieuws

CETA verbetert toegang voedingsindustrie tot Canadese markt

Wetgeving & Toezicht

CETA verbetert toegang voedingsindustrie tot Canadese markt

De Europese voedingsindustrie, vertegenwoordigt door FoodDrinkEurope, verwelkomt het tussen de EU en Canada gesloten ‘Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). Europese voedingsbedrijven krijgen zo een betere toegang tot de Canadese markt.

CETA biedt niet alleen kansen aan grote voedingsbedrijven, maar ook aan kleine en middelgrote ondernemingen. FoodDrinkEurope noemt het akkoord ‘eerlijk, modern en in balans en zet een hoge standaard voor toekomstige handelsakkoorden.

Invoerrechten voedingsproducten

Door het akkoord profiteert zowel Canada als de EU het verdwijnen van invoerrechten op landbouwproducten en bewerkte producten en andere handelsbelemmeringen. De Europese voedingsindustrie ziet het EU-Canadahandelsakkoord als een significante stapvoorwaarts die een concurrentievoordeel biedt voor zowel Canadese als Europese voedingsbedrijven.

Bewerkte ingrediënten

“De verbeterde markttoegang gekoppeld aan het verwijderen van handelsbelemmeringen op een reeks bewerkte ingrediënten maakt dat Canadese producenten goed gepositioneerd zijn om meer groei te behalen”, zegt Michael Graydon, CEO Food and Consumer Products Canada.

Betere handelsrelaties

CETA zal zeker de handels- en investeringsrelaties tussen Canadese en Europese voedingsbedrijven versterken. Deze leveren groei en banen op, verwacht Mella Frewen, Director General van FoodDrinkEurope.

Reageer op dit artikel